Måla husgrunden.

Det är lätt att tro att en husgrund inte behöver omvårdnad men ingenting håller för evigt inte grunden heller. Att hålla efter sin grund borde vara en självklarhet, men så ser det inte ut i våra villa områden. Färgflagnade, ojämna och fult reparerade husgrunder är  en vanlig syn.

Här är några tips som är bra att känna till när du ska åtgärda husgrunden. Letar du efter steg för steg instruktioner så hittar du en utförlig artikel om hur du målar om husgrunden på dinbyggare.se

Misstag nr 1: Inte tvätta husgrunden.

Det är lätt att tro att husgrunden är ren och strunta i en noggrann tvättning. Tvätta grunden den är garanterat inte ren. Om du inte gör det så riskerar du att färgen flagnar. Ingen färg fäster på ett smutsigt underlag.

Misstag nr 2: Måla utan att kontrollera det befintliga färgmaterialet på grunden.

Det är viktigt att kontrollera den befintliga färgen som sitter på sockeln är det en plastfärg då kommer den nya färgen släppa igen och så är du tillbaka på ruta 1. Analysera färgen innan du målar så att den nya färgen som du ska måla grunden med samverkar med den tidigare.

Misstag nr 3: Välja en billig färg grunden.

En gammal sanning är att man får vad man betalar för, välj en silikonhartfärg den är dyrare men den färgtypen passar bra på hussocklar eftersom den är vattenavvisande men släpper ändå ut fukt.

Misstag 4:  Tro att en ojämn sockel blir snygg vid målning.

En ojämn fult putsad husgrund kan aldrig döljas med målarfärg. Tyvärr får många omvänt effekt av att måla husgrunden ojämnheter och fula reparation på grunden syns ännu tydligare. Titta därför kritiskt på husgrunden är den ojämn? syns gamla reparationer? Är svaret ja då kan det räkna med att slutresultatet inte kommer att bli bra. Ett smartare alternativ är då att använda sig av sockelputs förenklat sagt är det ett putsbruk som sprutas på husgrunden det fiffiga med sockelputs är materialet jämnar ut ojämnheter. Materialet kräver dock yrkesfolk för att du ska få ett vackert slutresultat.

Experter på sockelputs hittar du här.